Planten en akoestiek

Een groene werkomgeving geeft rust, verlaagt de bloeddruk en verhoogd de prestaties. Wat wil je nog meer? Nou, wat dacht je van de akoestiek verbeteren!

(Kunst)planten absorberen vrijwel geen geluid en helpen dus ook nauwelijks om de akoestiek te verbeteren. Daarom levert coolplant groene wanden en -panelen in combinatie met geluidabsorberende materialen.
 
De geluidabsorberende constructie achter onze groene wanden of mospanelen zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Zo verbeteren we meer dan alleen het akoestisch klimaat.
akoestische eigenschappen

Geluidabsorptie

De geluidabsorptie van een materiaal wordt uitgedrukt in een absorptiecoefficient, of absorptiewaarde. Elk materiaal heeft per toonhoogte (frequentie) een specifieke absorptiewaarde. Coolplant heeft met basisconstructies voor elke situatie de juiste oplossing. 

De grafiek hiernaast toont de absortpiewaarden van de basisconstructies. De absorptie kan enigszins worden beïnvloed afhankelijk van het type mos en plantafwerking waarvoor wordt gekozen. 

De prestaties zijn gemeten in een akoestisch laboratorium, in opdracht van onze productpartner Nevima BV. 

Vraag nu een offerte aan

Meten is weten

De akoestiek van een ruimte kan gemeten worden. Of in een nog niet bestaande situatie worden berekend. Om het perfecte eindresultaat te bereiken is het in complexe situaties soms nodig deze metingen of berekeningen te laten uitvoeren door een akoestisch adviesbureau. Dit bureau kan vervolgens precies bepalen hoelveel materiaal aangebracht moet worden en op welke plek. 

coolplant verricht zelf geen akoestisch onderzoek, maar werkt hiervoor samen met gespecialiseerde bureaus zoals Het GeluidBuro.

akoestische wanden en panelen

Groene akoestiek

Groene wanden die tegelijkertijd de akoestiek verbeteren.
Een geluidabsorberend mospaneel.
Coolplant levert groene wanden die klinken!