Duurzame kunstplanten

coolplant_recycle_143963728_blauw.jpg

Bij het woord ‘kunstplanten’ denken de meeste mensen niet direct aan natuurvriendelijk en duurzaamheid. Toch zijn onze kunstbloemen en -planten nu al duurzamer dan echte planten.

Aan verse bloemen op tafel gaat een heel productie- en transportproces vooraf met een forse footprint voor één á twee weken plezier. Het kweken van een bos bloemen kost alleen al 65 liter water en dan volgt gekoeld transport over soms wel duizenden kilometers. Het maken van een boeket kunstbloemen is uiteraard ook een heel proces, maar daar staat een hele lange tijd genieten tegenover. 

De producten van coolplant worden zoveel mogelijk met natuurlijke materialen zoals hout, papier en zijde vervaardigd. Plastic onderdelen bestaan steeds meer uit gerecycled materiaal en de producten zijn volledig recyclebaar. Samen met onze toeleveranciers werken we continu aan de verduurzaming van onze producten en processen.

Wist je dat je alle planten van coolplant weer bij ons kunt inleveren zodat wij de verschillende onderdelen weer kunnen hergebruiken?

We have forgotten how to be good guests, how to walk lightly on the earth as its other creatures do.
- Barbara Ward

Cool plant bomen

coolplant_logo_Trees_for_All.jpg

Voor elke kunstplant die bij ons gekocht wordt, gaat een gedeelte van de opbrengst naar echte bomen. Hiervoor zijn wij partner geworden van Trees for All.

Jaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen. De gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het klimaat zijn rampzalig.

Bij coolplant beseffen we ons terdege dat we de wereld niet groener en leefbaarder kunnen maken met alleen duurzaam geproduceerde kunstplanten. Daarom geven wij met liefde een deel van onze opbrengst aan het planten van échte bomen en zijn wij een partnerschap aangegaan met Trees for All.

Trees for All plant bomen, beschermt en herstelt bestaande bossen en maakt mensen bewust van het belang van bomen. Dichtbij huis, maar ook verder weg met duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden. 

Alle afnemers van coolplant dragen zo ook bij aan het planten van nieuwe bomen!

> Bezoek Trees for All

Vraag nu een offerte aan

creatief en betrokken

hierom kies je voor coolplant

Eigen ontwikkeling en productie

Duurzame productie van levensechte kunstplanten en kunstbomen in eigen beheer

Levering en uitvoering

Direct bestellen, van idee tot ontwerp, van levering tot uitvoering. Je kunt het gehele traject aan ons overlaten!

Creatief en betrokken

Met groene vingers, oog voor schoonheid en hart voor creativiteit maken we graag een ontwerp voor jouw kantoor, winkel of etalage

Duurzamer dan echte bomen en planten

Een deel van onze opbrengst wordt besteed aan het planten van échte bomen