Groene wanden

Coolplant produceert, levert en maakt groene wanden voor alle mogelijke soorten projecten. Van kleine mospanelen tot grote op maat gemaakte verticale (kunst)plantenwanden, en van groene elementen in een kleine binnentuin, tot het 'vergroenen' van complete gevels.

Eerlijk gezegd verbazen wij ons er zelf nog over wat het effect is van een groene wand op de sfeer en kwaliteit van een ruimte. Een groene wand heeft een betoverend positief effect op de rust en vriendelijkheid van elke plek. Met een groene wand kun je een enorm 'wauw-effect' creëren, maar je kunt ook een wand maken die ongemerkt bijdraagt aan een aangename plek om te werken, te wachten, te zijn. Bekijk op deze pagina onze basistypes groene wanden en bedenk daarbij dat er nog veel meer mogelijk is. Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat wij voor jouw project kunnen betekenen.

 • Hoe wordt een groene wand gemaakt?

  De meeste groene wanden worden op locatie op maat gemaakt. De werkwijze hangt af van het type wand en de situatie op locatie. Hier noemen wij de meest voorkomende manier van werken.

  Bij de Custom wand werken we met een groene grasmat met zakjes die we als eerste tegen de wand schroeven of nieten. Op een steenachtige muur zullen we eerst houten regels bevestigen, waar we de grasmat op vastzetten. Dan begint het creatieve proces!

  Voor de Moswand hebben we een houten achtergrond nodig, in een donkere kleur. We gebruiken zelf meestal een groene watervaste spaanplaat die we tegen de bestaande constructie bevestigen. Het kunstmos nieten we vervolgens op de houten plaat. 

  De Groene Wand Outdoor bestaat uit kant-en-klare panelen, gemaakt van stevige metalen rooster waarop de kunstplanten zijn bevestigd. Deze panelen worden met behulp van vier schroeven en kunststof schroefdoppen op de achterliggende wand gemaakt. Dit kan op steen of hout of vrijwel elkae andere wand. 

  De Groene Wand Panels en Frames maken wij doorgaans bij ons in de werkplaats al helemaal klaar, eventueel in delen. De panelen hebben meestal een houten achterkant van multiplex. De omlijsting kiezen we samen, vaak maken we deze van massief eikenhout.

  In nieuw- of verbouwsituaties kan soms al rekening gehouden worden met de juiste achtergrond voor een groene wand, bijvoorbeeld met een houten beplating. Overleg tijdig met ons wat voor jullie wand de beste oplossing is.

  In het onderstaande filmpje zie je hoe wij een Groene Wand Custom en een Groene Wand Mos maken. In dit geval konden wij de producten vrij makelijk tegen de bestaande wanden monteren. 

 • Welke soorten groene wanden zijn er?

  Groene Wand is een verzamelnaam voor vele verschillende soorten plantenwanden of moswanden.

  Coolplant maakt en levert zo'n zes verschillende type groene wanden, waarbij de op maat gemaakte wanden en panelen altijd afgestemd worden op de wensen en betreffende ruimte. Verderop deze pagina zie je de verschillende type wanden die wij voor je kunnen leveren en maken. 

 • Helpt een groene wand bij het verbeteren van de akoestiek?

  De groene wanden zelf kunnen al een beetje helpen bij het verbeteren van de akoestiek. En waar dat nog niet genoeg is, combineren wij geluidabsorberende materialen met groene wanden. Oftewel: groene akoestiek!

  Het verbeteren van de akoestiek van een ruimte is een complexe aangelegenheid. De vorm van een ruimte, de materialen, de inrichting het gebruik en de wensen spelen allemaal een rol.  (Kunst)planten zijn op zichzelf niet heel erg geluidabsorberend. Een heleboel kunstplanten in een ruimte zullen echter wel een effect hebben.

  Als de akoestiek verbeterd moet worden, is het probleem meestal dat er te veel galm in de ruimte is. Een groene wand of een mos wand zal geluid minder hard reflecteren dan een harde muur of glas en zal dus altijd een beetje helpen.

  In sommige situaties is echter meer nodig en kunnen wij achter de groene wanden speciale geluidabsorberende materialen aanbrengen om geluidreflecties tegen te gaan. Door onze achtergrond als akoestisch ingenieurs kunnen wij vrijwel alle sitauties goed inschatten en ook verder specialistisch onderzoek laten uitvoeren als dat nodig is.

 • Is een groene wand van kunstplanten duurzaam?

  Bij het woord ‘kunstplanten’ denken de meeste mensen niet direct aan natuurvriendelijk en duurzaamheid. Toch zijn onze kunstbloemen en -planten nu al duurzamer dan echte planten.

  Alle groene wanden van coolplant zijn duurzaam geproduceerd en volledig recyclebaar. En zoals al onze producten mogen ook deze kunstplanten weer bij ons ingeleverd worden mocht je er ooit afstand van willen doen. Wij zorgen er dan voor dat de materialen hergebruikt worden.

  Lees meer over onze visie en beleid op duurzaamheid >>

Groene Wand Custom

Coolplant-8507.jpg

De Groene Wand Custom wordt volledig op maat en naar wens opgebouwd uit losse insteek kunstplanten van een zeer hoge kwaliteit. Vaak werken we met 8 tot 10 verschillende soorten kunstplanten in een wand, afhankelijk van het project. Het maken van de wand zelf is een creatief proces, de wand 'ontstaat' terwijl we bezig zijn op locatie en is altijd, al zeggen we het zelf, een waar kunstwerkje!

 • Voorbeelden Groene Wand Custom

  Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de Groene Wand Custom geheel op maat gemaakt. Deze is dus ook elke keer anders, afgestemd op de wensen, het project en de ruimte.  Hier vind je enkele voorbeelden, maar bedenk dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Op het onderstaande filmpje zie je ook hoe een groene wand gemaakt wordt.

 • De kosten van een Groene Wand Custom

  De kosten voor een op maat gemaakt groene wand variëren per project, afhankelijk van het ontwerp, de afmetingen, de ondergrond en de werkhoogte. Ter indicatie geven wij een 'vanaf prijs' van 400,- euro per m2, inclusief montage, exclusief btw.

 • Eigenschappen van deze groene wand

  Hieronder staan enkele producteigenschappen van onze custom groene wand.

  Brandveiligheid

  Onze kunstplanten, groene wanden en kunstmossen zijn in de fabriek UV-bestendig en brandvertragend behandeld. Als een certificering nodig is in verband met specifieke brandtechnische eisen dan kunnen wij de producten op locatie een extra behandeling geven met certificaat.

  Wij leveren ook een brandvertragende variant: De Groene Wand Custom FR (fire retardand). Hiervoor gebruiken we een serie producten waarin tijdens het productieproces reeds brandvertragende grondstoffen zijn verwerkt. Deze behalen een hogere klasse in brandvertraging. 

  Duurzaamheid

  Alle groene wanden van coolplant zijn duurzaam geproduceerd en volledig recyclebaar. En zoals al onze producten mogen ook deze kunstplanten weer bij ons ingeleverd worden mocht je er ooit afstand van willen doen. Wij zorgen er dan voor dat de materialen hergebruikt worden.

Groene Wand Outdoor

VistaGreen 07 kopie.jpg

De Kunst Groene Wand Outdoor is dé groene wand voor buiten. De Outdoor is opgebouwd uit losse panelen van 90 cm x 90 cm, op een stevig metalen raster, UV- en weersbestendig en brandvertragend. Door de verschillende A-, B- en B-panelen ontstaan er geen herhalende patronen. Daarnaast kunnen we de wand nog verder aanpasen en op maat maken voor elke buitenruimte. 

What's in the name? Ondanks dat we deze groene wand 'Outdoor' hebben genoemd, kan hij uiteraard ook heel goed binnen toegepast worden!

 • Voorbeelden Groene Wand Outdoor

  Zoals de naam al doet vermoeden, is dit onze groene want voor buiten. Geschikt voor kleine groene accenten tot het bekleden van hele gevels of muren.  

  De Groene Wand Outdoor wordt geleverd in 3 basispanelen om herhalende patronen te voorkomen. De panelen worden op eenvoudige wijze met schroeven en afstandhouders tegen de achterwand bevestigd. Met dit bevestigingssysteem zijn de panelen ook weer vrij makkelijk te verwijderen. De Outdoor kan nog verder gecustomized worden door extra insteekplanten.

  De Groene Wand Outdoor kan ook gebruikt worden voor afscherming, bijvoorbeeld op balkons zoals in het onderstaand filmpje te zien is.

 • De kosten van een Groene Wand Custom

  De kosten voor de Groene Wand Outdoor variëren per project, afhankelijk van de afmetingen, de ondergrond en de werkhoogte. Ter indicatie geven wij een 'vanaf prijs' van 395,- euro per m2, inclusief montage, exclusief btw.

 • Eigenschappen van deze groene wand

  Hieronder staan enkele producteigenschappen van onze groene wand Outdoor

  Brandveiligheid

  In de kunstplanten van deze wand zijn in de fabriek UV-bestendige en brandvertragende grondstoffen verwerkt. De brandwerendheid is getest volgens de geldende richtlijnen voor decoratiemateriaal. De testrapporten zijn uiteraard verkrijgbaar.

  Duurzaamheid

  Alle groene wanden van coolplant zijn duurzaam geproduceerd en volledig recyclebaar. En zoals al onze producten mogen ook deze kunstplanten weer bij ons ingeleverd worden mocht je er ooit afstand van willen doen. Wij zorgen er dan voor dat de materialen hergebruikt worden.

Groene Wand Mos

Groene Wand Mos 4 Kapenga.jpeg

De Groene Wand Mos wordt volledig op maat en naar wens opgebouwd waarbij we gebruik maken van het mooiste kunstmos dat er op dit moment verkrijgbaar is. Het nieuwe kunstmos van Coolplant heeft een zeer hoge kwaliteit en een mooi natuurlijk 3D-effect. Daarbij is het mos brandvertragend en kan het tegen een behoorlijk stootje!

Dit kunstmos is trouwens goed te combineren met absorberende materialen om de akoestiek te verbeteren!

 • Voorbeelden Groene Wand Mos

  Wanden, divers of picto's met mos is helemaal in. Echt mos (of 'dead' mos) is echter lang niet altijd praktisch en blijft niet lang mooi. Het kunstmos van Coolplant kan overal worden toegepast en blijft altijd mooi.  Hier vind je enkele voorbeelden. Op het onderstaande filmpje zie je ook hoe wij een moswand maken.

 • De kosten van een Groene Wand Mos

  De kosten voor een op maat gemaakt moswand variëren per project, afhankelijk van het ontwerp, de afmetingen, de ondergrond en de werkhoogte. Ter indicatie geven wij een 'vanaf prijs' van 300,- euro per m2, inclusief montage, exclusief btw.

 • Eigenschappen van deze groene wand

  Hieronder staan enkele producteigenschappen van onze groene wand met kunstmos.

  Brandveiligheid

  In het ket kunstmos van deze wand is in de fabriek UV-bestendige en brandvertragende grondstoffen verwerkt. De brandwerendheid is getest volgens de geldende richtlijnen voor decoratiemateriaal. De testrapporten zijn uiteraard verkrijgbaar.

  Akoestiek

  De Groene Wand Mos is door de open structuur van het mos heel goed te combineren met maatregelen om de akoestiek te verbeteren. Achter het mos monteren wij dan geluidabsorberende materialen zodat de akoestiek in de ruimte gedempt wordt.

  Duurzaamheid

  Alle groene wanden van coolplant zijn duurzaam geproduceerd en volledig recyclebaar. En zoals al onze producten mogen ook deze kunstplanten weer bij ons ingeleverd worden mocht je er ooit afstand van willen doen. Wij zorgen er dan voor dat de materialen hergebruikt worden.

Groene Wand Panel

coolplant-7304.jpg

De Groene Wand Panel wordt volledig op maat en naar wens opgebouwd uit losse insteekplanten van een zeer hoge kwaliteit, met daaromheen een mooie houten lijst. Samen met de opdrachtgever bepalen we hoeveel verschillende planten we gebruiken en welke. Dat bepaald ook mede hoeveel de panel naar voren komt.

De custom groene wanden en panels van coolplant geven elke ruimte dát wat nodig is. 

 • Voorbeelden Groene Wand Panel

  Ook onze Groene Wand Panel maken wij geheel op maat. Deze is dus ook elke keer anders, afgestemd op de wensen, het project en de ruimte.  Hier vind je enkele voorbeelden, maar bedenk dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Op het onderstaande filmpje zie je ook hoe een groene wand gemaakt wordt.

 • De kosten van een Groene Wand Panel

  De kosten voor een op maat gemaakte panel variëren per project, afhankelijk van het ontwerp, de afmetingen, de ondergrond en de werkhoogte. Ter indicatie geven wij een 'vanaf prijs' van 550,- euro per m2, inclusief montage, exclusief btw.

 • Eigenschappen van deze groene wand

  Hieronder staan enkele producteigenschappen van onze custom groene panel.

  Brandveiligheid

  Onze kunstplanten, groene wanden en kunstmossen zijn in de fabriek UV-bestendig en brandvertragend behandeld. Als een certificering nodig is in verband met specifieke brandtechnische eisen dan kunnen wij de producten op locatie een extra behandeling geven met certificaat.

  Wij leveren ook een brandvertragende variant: De Groene Wand Panel FR (fire retardand). Hiervoor gebruiken we een serie producten waarin tijdens het productieproces reeds brandvertragende grondstoffen zijn verwerkt. Deze behalen een hogere klasse in brandvertraging. 

  Duurzaamheid

  Alle groene wanden van coolplant zijn duurzaam geproduceerd en volledig recyclebaar. En zoals al onze producten mogen ook deze kunstplanten weer bij ons ingeleverd worden mocht je er ooit afstand van willen doen. Wij zorgen er dan voor dat de materialen hergebruikt worden.

Groene Wand Basic

Groene Wand Basic 4 - Exact Go.jpg

De Groene Wand Basic is onze basis / budget kunst groene wand. Deze wordt op maat opgebouwd uit basismatjes. Indien gewenst kunnen we de wand verder opmaken met enkele losse insteek kunstplanten.

Deze groene wand leent zich ook goed voor het presenteren van je bedrijfslogo. Wij laten het logo voor je maken en verzorgen de montage als we de groene wand maken. Zo heb je alles in één hand, wel zo makkelijk!

 • Voorbeelden Groene Wand Basic

  De Groene Wand Basic is onze basis / budget kunst groene wand. Deze wordt op maat opgebouwd uit basismatjes met enkele losse insteek kunstplanten. Hieronder zie je enkele voorbeelden van projecten waar de Basic is toegepast.

 • De kosten van een Groene Wand Basic

  De kosten voor een Basic groene wand variëren per project, afhankelijk van het ontwerp, de afmetingen, de ondergrond en de werkhoogte. Ter indicatie geven wij een 'vanaf prijs' van 250,- euro per m2, inclusief montage, exclusief btw.

 • Eigenschappen van deze groene wand

  Hieronder staan enkele producteigenschappen van onze Basic groene wand.

  Brandveiligheid

  De kunstplanten in de Groene Wand Basic zijn in de fabriek wel UV-bestendig, maar niet  brandvertragend behandeld. Als een certificering nodig is in verband met specifieke brandtechnische eisen dan kunnen wij de producten op locatie een brandvertragende behandeling geven met certificaat.

  Duurzaamheid

  Alle groene wanden van coolplant zijn duurzaam geproduceerd en volledig recyclebaar. En zoals al onze producten mogen ook deze kunstplanten weer bij ons ingeleverd worden mocht je er ooit afstand van willen doen. Wij zorgen er dan voor dat de materialen hergebruikt worden.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan!

creatief en betrokken

hierom kies je voor coolplant

Eigen ontwikkeling en productie

Duurzame productie van levensechte kunstplanten en kunstbomen in eigen beheer

Levering en uitvoering

Direct bestellen, van idee tot ontwerp, van levering tot uitvoering. Je kunt het gehele traject aan ons overlaten!

Creatief en betrokken

Met groene vingers, oog voor schoonheid en hart voor creativiteit maken we graag een ontwerp voor jouw kantoor, winkel of etalage

Duurzamer dan echte bomen en planten

Een deel van onze opbrengst wordt besteed aan het planten van échte bomen

duurzame kunstbomen en kunstplanten

Bij het woord ‘kunstplanten’ denken de meeste mensen niet direct aan natuurvriendelijk en duurzaamheid. Toch zijn onze kunstbomen en kunstplanten nu al duurzamer dan echte planten. Voor elke kunstboom of kunstplant die bij ons gekocht wordt, gaat een gedeelte van de opbrengst naar echte bomen. Hiervoor zijn wij partner geworden van Trees for All.

meer over duurzame kantoorplanten